Austrocylindropuntia Subulata, dekoratif bir kaktüs seçeneği olarak dikkat çeker. Büyüme formu ve görsel anlamda sunduğu farklılık ve ortama kattığı renk sayesinde en çok tercih edilen çiçek türlerinden bir tanesi olarak değerlendirilmektedir. Kaliteli özellikleri kadar insan yaşamına kattığı enerji de bu kaktüs türünü diğerlerine nazaran farklı kılan seçeneklerdendir. Siz de yaşam alanınızda Austrocylindropuntia Subulata yetiştirmek istiyorsanız bakım konusunda bütün merak ettiklerinize bir göz atmakta yarar var!
Sizin için hazırladığımız bu rehberde hem Austrocylindropuntia Subulata ile ilgili temel özellikleri hem de bakım ve yetiştirme ile alakalı bütün detayları öğrenebileceksiniz. Şimdi hazırsanız merak ettiğiniz bütün detaylara daha yakından bir göz atalım!

İçindekiler
Austrocylindropuntia Subulata Özellikleri
Opuntia Subulata olarak da bilinen Austrocylindropuntia Subulata, Cactaceae familyasından bir bitki türüdür. Anavatanı Kuzey ve Orta Amerika olan bu bitki çeşidinin genellikle 4 metre boyuna kadar uzaması doğaldır. Fakat Türkiye’de yetişen türlerine bakıldığında maksimum 1 metrelik cinslerin bulunduğunu gözlemlemek mümkündür.
Birçok yan sürgünün oluşturduğu bir ana sürgün ortaya çıkarır. Bunlar da 2,5 cm çapa ulaşabilmektedir. Yan sürgünlerin oluşturduğu diğer sürgünlerle çeşitlilik artış göstermektedir. Austrocylindropuntia Subulata karakteristik olarak yeşil ve parlak renge sahiptir. Fakat havanın serin olması ve güneşe maruz kalması durumunda yeşil rengin pembe ve mora dönüşmesi doğaldır. Bu de görsel anlamda çiçeğin sağladığı kusursuzluğu göstermektedir.
Bakımı konusunda standart kaktüslere nazaran çok daha idealdir. Özellikle bakım hataları sonrasında çiçeğin reaksiyon vermesi daha sağlıklı bir bitki bakımı adına çok çok değerlidir. Bakım esnasında doğru adımların atılması durumunda kaktüs üzerinde küçük kırmızı noktalar ortaya çıkar. Daha sonra 10 cm uzunluğunda tohum içeren meyvelerin yetişmesi söz konusudur.
Austrocylindropuntia Subulata Bakımı
Kaktüs türlerinden bir tanesi olan Austrocylindropuntia Subulata, ağaç yapısına benzer bir büyüme formuna sahiptir. Yetişme esnasında sürgünlerin 50 cm kadar uzaması doğal olsa da bu sürgünler oldukça kırılgandır. Yıl boyunca ışığa çok yoğun bir şekilde ihtiyaç duyması büyümesi açısından oldukça önemlidir. Kış aylarında 10 °C sıcaklığındaki ortamlarda oldukça başarılı bir şekilde büyür. Toprağın ilk aşamada gübrelenmesine gerek olmasa da toprağın kuruması durumunda sulanması gerekir.
Konum Özellikleri
Austrocylindropuntia Subulata daha iyi bir yetişme performansı yakalamak adına mutlaka aydınlık ortamlara konmalıdır. Güneşe çok fazla ihtiyaç duyan bu bitkinin iyi bir şekilde gelişmesi adına bu şarttır. Yaşam alanınızda en ideal nokta güneye bakan bir pencere önü olacaktır. Aydınlık ve güneş alma seviyesinin yeterli olması durumunda kaktüsün büyümesi ve gelişmesi çok daha başarılı olacaktır.
Yağmur, Austrocylindropuntia Subulata için herhangi bir problem teşkil etmez. Ancak yağmur sularının toprağı tam anlamıyla kaplaması ve çürümelere neden olmaması gerekir. Saksıda su birikmesini önlemek adına çeşitli önlemlerden faydalanmak gerekmektedir. Aksi takdirde bakım kaynaklı problemlerin ortaya çıkması mümkün olacaktır.
Kış aylarında bitkinin serin bir ortamda kış uykusu hazırlığını yapmasına imkân tanınmalıdır. Bu durum çiçeklenmeyi sağladığı gibi gelişmeyi de destekler. Bu bitki için kış aylarında optimal sıcaklık değeri 3°C ile 10°C arasıdır. Daha sıcak ya da daha soğuk ortamlar bitkiye zarar verebilir. Kış aylarında çiçeği karanlık bir ortama koymanız ciddi manada sorunlara neden olabilecektir.
Toprak ve Dikim
Austrocylindropuntia Subulata’nın yetiştirilmesi esnasında suya karşı tolerasyonunun çok fazla olmadığı bilinmelidir. Bu nedenle de su geçirgenliğinin ideal seviyede olduğu bir alt tabaka daima daha kaliteli sonuçları da beraberinde getirecektir. Kaktüs toprağı olarak satılan ürünlerin bu bitkinin bakım ve teiştirilmesinde ideal seçeneklerden bir tanesi olduğunu ifade etmek gerekir.
Saksı seçerken geniş bir tercihte bulunmak ideal sonuçları beraberinde getirecektir. Su birikmesini önleyecek bir drenajBir yerdeki suyun doğal veya yapay yollarla uzaklaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalara verilen isimdir. Tarımda ve saksı yetiştiriciliğinde sık sık taş ve benzeri materyaller ile More yapısı kaktüsün bakımında oldukça başarılı sonuçları sağlayacaktır. Saksıya yerleştirilecek olan kaktüsün dik olması şarttır. Dikim işlemi sonrasında mutlaka biraz su verilmelidir.
Sulama ve Gübreleme
Sulama esnasında alt tabakanın daima nemli olması gerekir. Ancak su birikintisinin oluşmaması en çok önemsenen konulardan bir tanesidir. Kaktüsün kış uykusuna hazır hale gelmesi adına Eylül ayından itibaren daha az miktarda sulanması gerekmektedir. Kış aylarında kök topunun kurumasını önleyecek şekilde su alan kaktüsün sulanması için Mart ayına kadar beklenmelidir. Gübreleme işlemi Nisan – Ağustos ayları arasında gerçekleşir. Bu da büyüme özelliklerine bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Eylül ayıyla birlikte gübre miktarı azaltılırken kış aylarında gübreleme yapılmaz.
Saksı Değiştirme
Kaktüsler için yıllık saksı değiştirme oldukça önemlidir. Alt tabakayı yenilemek ve toprağın nefes almasını sağlamak adına saksı değiştirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi elzemdir. Saksı değiştirmek için en ideal dönem Mart ayıdır.
Saksı değişimi esnasında bitkinin dikkatli bir şekilde çıkarılması ve kök temizliğinin dikkatlice yapılması şarttır. Hastalık ve çürükler değerlendirilirken amaç tamamen daha başarılı bir büyümeyi desteklemektir. Saksı değişimi sırasında eldiven kullanmanız el yaralanmalarının önüne geçmek adına gerekir.
Çoğaltma
Austrocylindropuntia Subulata için çoğaltma çok basit bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu işlem için en ideal dönem kesinlikle bahar aylarıdır. Çoğaltma esnasında ana bitkiden sürgünleri ayırarak kesim işlemleri gerçekleşir. Ayrım yerleri kuruduktan sonra bitkiyi kum – turba karışımına yerleştirin.
Çoğaltma esnasında yavru bitkinin hafif nemli bir toprakta olmasını sağlayın. Kök salma süreci yaklaşık birkaç hafta olacaktır. Yeni sürgünler görüldüğünde çoğaltma işlemi başarılı olmuş demektir.
