Evde Bakabileceğiniz 15 Popüler Bitki

Eğer odalarınıza, salonunuza, çalışma alanlarınıza renk katmak istiyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey bir bitki almaktır. İç mekânlarda bakabileceğiniz yüzlerce farklı türde bitki vardır. Her bitkinin kendine has bir yapısı vardır. Bu sebeple bitkilerin beklentileri de değişmektedir. Buna karşın biraz su, biraz ışık ve sevgi verildiğinde size eşsiz çiçeklerini sunmayacak bir bitki neredeyse yoktur. Aşağıda yer alan listeden herhangi bir bitkiyi seçerek, evinizde uygun bir köşeye yerleştirebilirsiniz. Bu sayede kısa süre içerisinde evinize ya da ofisinize renk katan bir çiçeğe sahip olabilirsiniz.

Kapalı mekânlarda kolaylıkla yetiştirebileceğiniz 15 popüler bitkiyi sizler için sıraladık.

Tesbih Çiçeği

inci tanesi bitkisi
inci tanesi bitkisi

Tesbih çiçeklerinin bakımı son derece kolay ve zahmetsizdir. Bununla birlikte bu bitki narin bir yapıya sahiptir ve kendisine hassas davranılmasını bekler. Aydınlık ortamları seven bu bitkinin ışık alan, temiz bir ortamda konumlandırılması gerekir. Çok az miktarda suya ihtiyacı olan bu bitkinin gübre ihtiyacı ise neredeyse yoktur.

Detaylar için: Tesbih Çiçeği Rehberi: Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Kalanchoe

Kalanchoe çiçeği, sukulent familyasının üyesidir. Parlak ve tombul yapraklarıyla son derece gösterişli bir yapısı vardır. Sarı, kırmızı, pembe, turuncu ve beyaz çiçekler açarlar. Bakımı son derece basit olan bu çiçek, yeteri kadar sulandığında ekstra bir bakıma ihtiyaç duymamaktadır. Kışın güneş gören yazın ise gölge bir alanda rahatlıkla yetişebilir. Bu bitkiyi çok sıcak ve soğuk havalardan korumak gerekir.

Detaylar için: Kalanchoe Rehberi: Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Antoryum

Yeşil yaprakları ve kırmızı çiçekleriyle dikkat çeken bu bitki nemi çok sever. Bu sebeple nem oranı yüksek ve 20 ila 28 derece arasında sıcaklıklarda bakılmalıdır. Bu bitki doğrudan güneş ışığını sevmez ve hava akımlarından korunması gerekir. Antoryum bitkisinin önemli özelliklerinden biri kalabalığı sevmemesidir. Bu nedenle yanında herhangi bir cisim ya da bitki olmaması gerekir.

Detaylar için: Antoryum Rehberi: Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Barış Çiçeği

Barış çiçeği birçok salonda görebileceğiniz, beyaz yaprağıyla kendisine hayran bırakan bitkilerden biridir. Bu bitkinin kokusu da eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Bu bitki ev içerisinde havayı tazeler ve sigara kokusunu yok eder. İyi bir bakımla her mevsim çiçek açar.

Detaylar için: Barış Çiçeği Spathiphyllum Rehberi: Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Begonya

kırmızı begonya
kırmızı begonya

Halk arasında yaprak güzeli begonya olarak da adlandırılan bu güzel çiçeğin desenli yaprakları vardır. Aralık ayından Şubat ayına kadar, göze fazla batmasa da oldukça güzel çiçekler verirler. Yarı gölge bir ortamda daha rahat büyüyen bu bitkinin yetiştirmesi ise diğerlerine kıyasla biraz daha zordur. Özellikle gelişme aşamasında özel bir bakıma ihtiyaç duyar.

Detaylar için: Yaprak Güzeli Begonya Rehberi: Bakımı ve Yetiştirilmesi

Atatürk Çiçeği

Atatürk çiçeği, nemli yerlerde ve ortalama sıcaklıklarda büyüyen, kırmızı yapraklarıyla son derece dikkat çekici bitkilerden biridir. Bu çiçeği ısı kaynaklarından ve soğuktan korumak gerekir. Bahar aylarında ise tam güneş altında olmayı severler. Atatürk çiçeğini memnun etmek oldukça zordur. Kış aylarında çiçek açan bu bitkileri, uzun süre canlı tutmak adına bolca sabır ve özen göstermeniz gerekir.

Detaylar için: Atatürk Çiçeği Rehberi: Bakımı ve Yetiştirilmesi Nasıl Yapılır?

Telgraf Çiçeği

Telgraf çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır. Düzenli bir şekilde sulama ve budama yaptığınız sürece bu çiçeğinin gelişimi de devam edecektir. Güneşli ve ışık alan bir yere koyulduğunda bu bitki her mevsim büyümeye devam edebilir. Bununla birlikte ilk birkaç yıl çiçek açmayabilir. 

Detaylar için:Telgraf Çiçeği Rehberi: Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Orkide

Son yirmi yılda salon bitkisi olarak çok yaygın bir şekilde bakılan orkide, hemen hemen her yerde karşınıza çıkabilecek türlerden biridir. Renkli ve hoş kokulara sahip bu bitkinin bakımı görece olarak özen ister. Orkideler, düşük ışık koşullarında bile kolayca büyür ancak bu durum çiçek üretmesine engel teşkil eder. Bitki konumundan hoşlanıp hoşlanmadığını yapraklarından belli etmektedir.

Detaylar için: Orkide Rehberi: Nasıl Bakılır ve Nasıl Yetiştirilir?

Mum Çiçeği

Bakımı oldukça kolay olan mum çiçeği, gece saatlerin eşsiz bir kokuya sahiptir. Parlak güneş ışığını ve ılık ortamları seven bu bitki, düzenli sulama, uygun konumlandırma ve ayda birkaç kez yapılan gübreleme sayesinde sarmaşık şeklinde kolayca gelişecektir. Şemsiye şeklindeki çiçekleriyle herkesi büyüleyen bu bitki, iç mekânlar için oldukça ideal bir bitkidir.

Detaylar için:Mum Çiçeği Rehberi: Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Deve Tabanı

Deve tabanı, salon bitkisi olarak yaygın biçimde yetiştirilen ve boyu 60 santimetreye kadar çıkabilen bir bitkidir. Kalp şeklindeki, delikli ve parlak yaprakları son derece karakteristik bir özelliğe sahiptir. Bu bitki özel ikili kök sistemine sahiptir. Bu sayede son derece dayanıklı bir bitkidir. Yaz döneminde çiçeklenen bitkinin bakımı da oldukça kolaydır.

Detaylar için: Deve Tabanı Rehberi: Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Yetiştirilir?

Kauçuk Ağacı

Kauçuk ağacı da tıpkı deve tabanı gibi yaygın biçimde bakılan salon bitkilerinden bir diğeridir. Bunun temel sebebi son derece dayanıklı bir bitki olmasıdır. Bu bitkiyi ihmal etseniz ve yanlış bakım uygulasanız dahi yaşama ihtimali çok yüksektir. İyi bir bakımla ise büyük, yeşil ve parlak yapraklarıyla size teşekkür edecektir. 

Detaylar için: Kauçuk Ağacı Rehberi: Nasıl Yetiştirilir? Bakımı Nasıl Yapılır?

Testere Bitkisi

Fazla bakıma ihtiyaç duymayan testere bitkisi sıra dışı görünümüyle dikkat çeker. Yaprakları testere dişli ve boynuz şeklinde olan bu bitkinin çiçeği, uzun sap üzerinde kırmızı renktedir. İç mekânlarda 1 metreye kadar uzayabilen bu bitkinin kalın yaprakları vardır. İçerisinde nem depolayabilen bu bitki, tüm yıl boyunca iç mekânlarda tutulabilir. Güneş ışığını son derece seven bu bitki için hava sıcaklığında kış aylarında en az 12 olmalıdır.

Detaylar için: Testere Bitkisi Rehberi: Nasıl Yetiştirilir ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Şeflera

Şeflara bitkisinin bakımı ilk bakışta zor gibi görünse de, aslında oldukça kolaydır. Bu bitki zaman içerisinde evinize adapte olacaktır. İster balkonda isterseniz iç mekânda kolayca yetiştirebilirsiniz. Büyüme dönemlerinde doğrudan güneş ışığını sevmeyen bu bitki, doğru budama yöntemleriyle çok güzel bir şekil alır. Tüm yıl boyunca 15 ila 22 derece arasında daha rahat gelişen şeflera, hava temizleyici özelliğe sahiptir ve boyu 9 metreye kadar uzayabilir. 

Detaylar için: Şemsiye Bitkisi Şeflera Rehberi: Bakımı ve Yetiştirilmesi Nasıl Yapılır?

Yılbaşı Çiçeği

Yılbaşı kaktüsü, birçok farklı evde görebileceğiniz boru şeklindeki çiçekleriyle oldukça özel bir bitkidir. Çiçeklenme süresi oldukça uzun olan bu bitki adını yılbaşı zamanı açmasından alır. Ortalama ev koşullarında rahatlıkla gelişen ve az bakım isteyen bu etli bitki, aydınlık ortamları ve nemi sever.

Detaylar için: Yılbaşı Çiçeği Rehberi: Nasıl Yetiştirilir ve Nasıl Bakılır?

Aloe Vera

Son olarak aloe vera bitkisi; etli, uzun ve kalın yaprakları bulunan tıknaz bir bitkidir. Yaprakları yetiştirme koşularına bağlı olarak 70 santime kadar uzayabilir. Kuraklığa oldukça dayanıklı olan bu bitkiyi, evinizin aydınlık bir alanına yerleştirebilirsiniz. Bu bitkiler 10 ila 30 derece arasındaki sıcaklıklarda ideal büyüme koşullarına sahip olurlar. Bu bitkinin bakımında en fazla dikkat etmeniz gereken nokta, fazla sulamadan kaçınmaktır.

Detaylar için: Aloe Vera Rehberi: Aloe Vera Nasıl Yetiştirilir ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Aklınıza Takılanları Sorun

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Evde Bakabileceğiniz 15 Popüler Bitki

TAKSONOMİK BİLGİLER

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker

Refresh Page